Primosept Sredstvo za čišćenje i dezinfekciju instrumenata endoskopa i pribora za anesteziju

Primosept

Sredstvo za čišćenje i dezinfekciju instrumenata endoskopa i pribora za anesteziju

Pakovanje:
pe boca 1000ml
Proizvođač:
Sani Hem

Namena

Primosept je proizveden kao ciljno sredstvo za sigurnu dezinfekciju instrumenata i sigurnu zaštitu pacijenata i osoblja. Primosept je našao je primenu u svim zdravstvenim ustanovama, veterinarskim laboratorijama, stomatološkim ordinacijama gde se moraju dezinfikovati termostabilni i termolabilni instrumenti i oprema. Prilikom upotrebe materijali ga dobro podnose a nizak sadržaj tenzida omogućava brzo ispiranje opreme i sredstava.

Upotreba

Primosept je preparat gotov za upotrebu – nerazređuje se. Rastvor Primosepta tokom upotrebe ne gubi svojstva i efikasan je 15 dana. U kadu, u zavisnosti od količine i gabarit instrumenata, usuti Primosept, potopiti instrumente i paziti da sve površine budu u kontaktu sa rastvorom. Šuplje instrumente tako potopiti da vazduh bude odstranjem iz šupljina. Instrumenti ostaju u rastvoru 20 minuta nakon čega će biti ubijene sve bakterije i virusi, a nakon 180 minuta biće ubijene spore ASPERGILLUS spp i spore BACILLUS SUBTILUS. Nakon dezinfekcije vrši se ispiranje vodom a po mogućnosti sa sterilnom vodom.

Sastav

  • 100g sadrži 1,1 g aldehida jantarne kiseline, 0,33 g dimetoksitetrahidrofurana, pH cca 6, sadrži tenzida < 1%

Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter listu i saznajte prvi putem email-a o svim našim novim proizvodima, akcijama, maloprodajnim objektima, specijalnim ponudama, dešavanjima.